Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.31

RETRÓ KIÁLLÍTÁS

Kedves Elvtársak és elvtársnők! (Na, nem, csak viccelek!)

Sok szeretettel köszöntöm Önöket kiállításunk megnyitóján, mely egy olyan korba repít vissza, ami még élénken él emlékeinkben.

Egy korba, amikor sorban álltunk a banánért, majd a vasfüggöny leomlása után (fiatalok kedvéért, az nem olyan, mint amit a Röltex-ben lehetett kapni), már magunk vehettünk meg Bécsben kemény 400 ft-os valutakeretből. Elfért a Gorenje hűtőben, amit a Lada tetején hoztunk haza. Ebben az időben még tudtuk mi a „64-es számú Dobó István úttörőcsapat vigyázz-zászlónak tisztelegj, fogadás jobbról!” Örseinket Gagarinról és mókusokról neveztük el és hétvégénként az Arató-diszkóban táncoltunk rettenetes répanadrágjainkban!

Kádárkockákban forgattuk a Rubik-kockát, olvastuk a Népszabadságot, a világvevő rádión pedig néha a Szabad Európát is befogtuk. Nem volt még internet csak internacionálé, és a mobiltelefon is azt jelentette, hogy átraktuk a tárcsásat az előszobában festéskor.

Mi még tudjuk mi a Merkur-telep, a robbanós Tv, a szabadszombat és a hétfői műsorszünet. Mindannyiunk rokona volt a Szabó család, Jó ebédhez szólt a nóta, Kudlik Juli Deltája pedig még nem egy vírus variánsa volt.

Induljunk hát egy nosztalgikus kirándulásra, állítsuk meg a homokórát együtt, legyünk újra gyerekek és fiatalok! Reméljük, hogy kis összeállításunk segíteni fog ebben!

Köszönöm szépen a figyelmet!


 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.